De Nationale Conventie in Assen mag u niet missen!

Op zaterdag 25 mei is District 110BN gastheer voor de Nationale Voorjaarsconventie 2019. Deze zal worden gehouden in Assen, in het Van der Valk Hotel Assen.

Naast de conventie zelf - die gehouden zal worden op zaterdagochtend - is er samen met Lionsclub Assen een leuk en verrassend programma in elkaar gezet voor de middag en zeker voor de avond.

Na de lunch is er een gevarieerd middagprogramma, waarbij men kan kiezen uit diverse activiteiten zoals een wandeling met een Lionsgids door het centrum van Assen, een natuurwandeling door het mooie natuurgebied langs de Drenthse Aa of een bezoek aan het indrukwekkende Drents museum. Wie voor wat meer spektakel gaat: er worden dat weekeinde op het TT circuit de Ducati Club Races gehouden, maar dat kan ook als extra programma op de zondag als je een nachtje in Assen blijft slapen.

Zaterdagavond sluiten we de voorjaarsconventie af met een feestelijk buffetdiner, dat opgeluisterd zal worden met muziek van Willem Spans, wereldberoemd in heel Meppel en omstreken.

Zaterdagochtend partnerprogramma

Tijdens de Nationale Conventie op zaterdagochtend is er een creatief partnerprogramma. Onder professionele begeleiding wordt een workshop 'Schilderen op glas' gehouden. Uiteraard mag je na afloop de eigen creatie mee naar huis nemen.

Zaterdagmiddag programma’s

Voor de zaterdagmiddag kan je kiezen uit 4 uiteenlopende programma’s.

1. Drents Museum. Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. De hoofdentree bevindt zich sinds 2011 in een voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een ondergrondse gang met de andere gebouwen is verbonden. Het Drents Museum is een culturele beleving met regelmatig wisselende exposities. Kijk hier voor het actuele programma op zaterdag 25 mei aanstaande: https://drentsmuseum.nl/nl/agenda?agenda=2019-5-25  Er is busvervoer vanaf het hotel naar de locatie en vice versa. Vertrek om 14:15 uur vanaf het hotel en iedereen is 17:00 uur terug bij het hotel. Advies: Museumkaart meenemen.
  2. Stadswandeling Assen met Liongids. Wordt meegenomen door de binnenstad van Assen en laat je verrassen door alles wat de Drentse hoofdstad te bieden heeft. Aan het einde is er ruimte in dit programma onderdeel om zelf vrij in de stad rond te lopen. Er is busvervoer vanaf het hotel naar de locatie en vice versa. Vertrek om 14:15 uur vanaf het hotel en iedereen is 17:00 uur terug bij het hotel.
  3. Natuurwandeling door het Drentsche Aa-gebied. Een wandeling door het prachtige natuurgebied met aansluitend koffie/thee en een lekkernij bij restaurant De Fazant. Vervoer naar restaurant De Fazant is op eigen gelegenheid en ligt op ongeveer 10 minuten rijden (12 km) vanaf het hotel.
  4. TT circuit Assen – Ducati Club Race 2019. Het laatste weekend van mei kleurt het TT-circuit van Assen bijna traditioneel Ducati rood. In dat weekend strijken gepassioneerde Ducatisten en liefhebbers van bijzondere motoren neer op de Drentse heide. Dit jubileum wordt een weekend met een vol raceprogramma, waar ontmoeten en beleving voor jong en oud centraal staan. Kortom een weekend vol gezelligheid. De Ducati Club Race wordt dit jaar gereden op 24, 25 en 26 mei 2019 op het TT-circuit in Assen. Europa’s grootste amateur race festival. Het is de 40e editie. Kijk voor meer informatie op https://ducaticlubrace.nl/. Er is busvervoer vanaf het hotel naar de locatie en vice versa. Vertrek om 14:15 uur vanaf het hotel en iedereen is 17:00 uur terug bij het hotel.

Voor alle middagprogramma's (nummer 1 t/m/ 4) vragen wij een eigen bijdrage van € 15,00 p.p.

Afsluitende borrel. Na terugkomst van de deelname aan de bovengenoemde activiteiten bieden de Gouverneursraad  en het district 110BN van 17.00 tot 18.00 een drankje en een hapje aan .

Avondprogramma : Heeft u zich aangemeld voor het avondprogramma dan verplaatsen wij ons rond 18:15 uur naar de daarvoor gereserveerde ruimte in het hotel voor het buffetdiner met entertainment.

Overnachtingsmogelijkheden: het Hotel Assen heeft voor de deelnemers aan de Conventie een speciale prijs van € 115,- voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt, maar exclusief toeristenbelasting. U kunt zich per email hiervoor opgeven via email ASMD110@lions.nl. Uw ambtelijk secretaris regelt dan de boeking en hun bevestiging  met het hotel. Let op : OP = OP.

De organisatie houdt zich het recht voor om bij onvoldoende deelname veranderingen aan te brengen.

De inschrijving voor de voorjaarsconventie start binnenkort op deze website.

Wees er snel bij en gebruik deze kans vooral om eens te genieten van gastvrij Drenthe.