2018 Lionsclub Den Haag Scheveningen Theater Rockshow Future ►
07-04-2018 Lionsclub Utrecht Novem  Wine Dine Dance ►
06-10-2018 3 Lionsclubs in Roosendaal Tullepetaonse Toertocht 2018 ►

VERSLAGEN

Lionsclub Lisse De Oude Duinen knot wilgen in 'De Hanepoel'.

De Hanepoel is een natuurlijk water dat al honderden jaren bestaat en onderdeel is van de Kagerplassen. In het midden van de vorige eeuw was het een plas water met een kale dijk. In 1977 kocht Koos Kolijn een stukje dijk en ging er aan de slag. Hij plaatste golfslagbrekers van wilgentakken waardoor er een oever ontstond met riet, lisdodden en gele lissen. In het water achter de golfbrekers verschenen waterlelies en gele plomp. Op de dijk plantte hij verschillende soorten wilgen die op gezette tijden moeten worden geknot.

Koos kan dat niet alleen en vandaar dat hij de hulp inriep van Lionsclub Lisse De Oude Duinen. Al een aantal jaren trekken de leden van deze gemengde Lionsclub eropuit met zagen en snoeischaren, waaronder de beruchte ‘moordenaar’, om de wilgen van hun takken te ontdoen. Dankbaar, maar zwaar werk en in het vroege voorjaar bijt de winter en geselen sneeuw, hagel  en regen de polders. Het deert de Lions niet. De onderlinge kameraadschap, de gemaakte afspraken en de catering door clubsecretaris Maarten van der Putten en zijn Marianne houdt de leden aan de gang. Niets beter dan dit zware werk om de clubband te versterken. En als er iemand uitglijdt op de modder van de dijk, een natte voet haalt op de grens van water en land dan schieten handen toe om het slachtoffer te helpen en met een klop op de schouder wordt het werk voortgezet. Als het werk gedaan is verlaten de Lions de polder, met het materiaal op de schouder, bemodderd en deels natgeregend, op weg naar de camper van Maarten, waar Marianne soep deelt, roggebrood met spek en waar Maarten de kruik Jägermeister rond laat gaan. Koos bedankt de leden van de club, mannen en vrouwen. Geen dank Koos, volgend jaar staan we er weer, omdat we Lions zijn!

Lionsclub Heusden, € 1.250,00 voor woonkring Chapeau.

Toneelvereniging Ernst & Luim uit Haarsteeg brengt al 88 jaren amateurtoneel op een hoog niveau. Dit jaar werd op 15 november 2017 De Driestuiversopera van Bertolt Brecht met muziek van Kurt Weill opgevoerd. Op één van de acht uitvoeringsdagen organiseerde Lionsclub Heusden een Vip-avond. Die was bedoeld om geld in te zamelen voor woonkring Chapeau, een woonvoorziening voor mensen met psychische problemen. Het bracht € 1.250,-- op.

De Driestuiversopera is ondanks zijn titel geen opera in engere zin, maar een toneelstuk met 22 afzonderlijke zangnummers, die door toneelspelers gezongen kunnen worden. Het stuk speelt zich af in de penoze van de Londense wijk Soho, waar Macheath, alias Mackie Messer ofwel Mack the Knife, omgang heeft met Polly, de dochter van bedelaarskoning Peachum, en tegen diens zin met haar trouwt. Peachum probeert Macheath aan de galg te brengen. Macheath belandt in de gevangenis maar ontsnapt dankzij zijn relatie met Lucy, dochter van de politiechef. Peachum wordt woest en dreigt met een massale opkomst van bedelaars tijdens de kroning van de koningin. Brown wordt hier zo bang van dat hij Macheath alsnog laat oppakken.

Het was geweldig te zien met hoeveel enthousiasme het gezelschap het stuk vertolkte. Bovendien was de setting bepaald niet traditioneel met een zaal en een toneel. Het stuk werd tussen het uitzinnige publiek gespeeld.

De uitvoering vond dit jaar voor het laatst in café De Harmonie in Haarsteeg plaats. Omdat die helaas gaat sluiten, wordt voor komend jaar een andere locatie in Haarsteeg gezocht. Maar ongetwijfeld zal het in 2018 opnieuw veel spelplezier en gezelligheid geven. En een goed doel ondersteunen.

Weerter Wijnbeurs 2017, opbrengst € 9.000 voor Wensambulance Limburg

Huub Gubbels, voorzitter van Wensambulance Limburg, mocht een cheque van € 9.000,- in ontvangst nemen van Lionsclub Weert Graafschap Horne. Dat was de opbrengst van de in oktober succesvol verlopen Weerter Wijnbeurs. Dit goede doelen-event heeft inmiddels bijna € 85.000,- aan goede doelen geschonken.

“Hoewel wij financieel gezond zijn, komt deze gift zeer gelegen. De wensambulance is bezig met de aanschaf van een nieuw voertuig en daar is veel geld voor nodig. De opbrengst van de Weerter Wijnbeurs zorgt ervoor dat wij de wensen van mensen in hun laatste levensfase kunnen blijven realiseren”, aldus voorzitter Gubbels.

De Weerter Wijnbeurs werd voorheen georganiseerd door de Junior Kamer Weert. Lionsclub Weert Graafschap Horne heeft dit jaar het stokje overgenomen. In de sfeervolle ambiance van het Munttheater konden de bezoekers proeven van een selectie wijnen van zes regionale wijnleveranciers en diverse kaassoorten. In totaal werden bijna 2000 flessen verkocht. Door de diverse sponsorbijdragen, een drukbezochte theaterlunch op het podium van het Munttheater en doordat de wijnleveranciers de winkelmarge van de verkochte flessen hebben gedoneerd, komt het eindbedrag uit op € 9.000,-.

De Weerter Wijnbeurs is niet alleen een gezellig samenzijn waar bezoekers kunnen proeven aan lekkere wijnen en hapjes, het is tevens een uitgelezen manier om goede doelen te ondersteunen in de directe omgeving en een bijdrage te leveren aan de samenleving. De Weerter Wijnbeurs vindt altijd plaats op de 2e zondag van oktober.