AGENDA

2018 Lionsclub Den Haag Scheveningen Theater Rockshow Future ►
2019    
15-06-2019 Lionsclub Utrechtse Heuvelrug 4e Editie Black & White Dinner ►

 

VERSLAGEN

Lionsclub Westerbork zamelt weer Douwe Egberts waardepunten en Vreemd & Oud geld in.

Na het grote succes van de afgelopen jaren, zet Lionsclub Westerbork deze actie weer op.

Via inzameldozen in diverse winkels verzamelt de Lionsclub Westerbork naast Douwe Egberts waardepunten voor koffie voor de plaatselijke voedselbank, ook vreemd en oud en geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden.

Voor elke 600 punten levert Douwe Egberts een pak koffie aan de voedselbank.

Iedere Nederlander heeft wel vreemd of oud geld in een keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Twee verzoeken: stop het papiergeld in een envelop en svp. niet vouwen of paperclip gebruiken want dat beschadigt waardevolle biljetten.

De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van € 15 heeft de kliniek dan weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren.

Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya kunt u zien op www.vreemdenoudgeld.nl

 

Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor Hertenkamp

Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor de stroomvoorziening van het Hertenkamp in Westerbork

Stichting Hertenkamp  krijgt geen stroom meer van de gemeente en daarom was er behoefte aan een oplossing voor de stroomvoorziening van de werkschuur aldus Peter Kort voorzitter van het Hertenkamp. Lionsclub Westerbork steunt dit goede initiatief omdat veel mensen genieten van dit prachtige dierenpark in het Padenbos. Het zal toch jammer zijn als dit ook nog zal verdwijnen zegt Martijn Middelkoop van de Lionsclub Westerbork. Deze initiatieven die door vele vrijwilligers worden ondersteund moeten worden blijven behouden, en daarom vonden wij dit een goed doel voor de samenleving van Westerbork en omgeving.

Heeft u ook een lokaal goed doel ? laat het ons weten stuur dan een mail na onze Lionsclub  westerbork@lions.nl . Ook kunt u via onze website https://westerbork.lions.nl kijken.

Al sinds jaar en dag bevindt zich in het Padenbos een hertenkamp. Welke Börker heeft er geen eendjes gevoerd? Toch is dit niet altijd zo geweest.

Aan het einde van de jaren vijftig werd door de toenmalige VVV het plan opgevat om een hertenkamp aan te leggen, om Westerbork zo aantrekkelijker te maken voor toeristen. Een hertenkamp was in die tijd nog een echte bezienswaardigheid.

Nadat begin jaren zestig de aanleg een feit was, kwamen vele mensen een kijkje nemen. Het onderhoud en verzorging van de dieren kwamen beurtelings voor rekening van de toenmalige gemeente Westerbork en de VVV Westerbork.

Anno 2016 zorgt de Stichting Hertenkamp voor de verzorging van de dieren en kunnen Börkers er nog steeds de eendjes voeren.

 

Opbrengst ‘Lionsclub Vlissingen Bridgedrive’ gaat naar slachtoffers Sulawesi.

Op zaterdag 10 november was iedereen welkom in het Atrium van de HZ University om deel te nemen aan de Bridgedrive of een donatie te komen doen.

Het inschrijfgeld voor deze drive, de netto buffetinkomsten en de opbrengst van de loterij kwam ten goede aan noodhulp op Sulawesi.

Jaarlijks zamelt de Lionsclub, door het organiseren van verschillende evenementen, geld in voor goede doelen. De Lions in Vlissingen organiseren o.a. de Vlissingse Haringparty, de Lionsclub Vlissingen Filmaward tijdens Film by the Sea, het Lentefeest en de Eendjesrace. Minder bekend is dat ze ook jaarlijks, in samenwerking met de HZ University of Applied Science, een bridgedrive organiseren. Dit jaar was dat, voor de 38e keer.

Lionsclub Westerbork brengt € 4000,- bijeen voor 'Het Vergeten Kind'

Het Vergeten Kind is een stichting die zich inzet om kinderen die tijdelijk geen thuis hebben onderdak te bieden. ‘Vergeten kinderen’ zijn kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Ze verblijven op plaatsen waar vaak minimale speelmogelijkheden zijn en weinig aandacht voor traumaverwerking. Stichting Het Vergeten Kind trekt zich het lot van deze kinderen aan. Het Vergeten Kind komt voort uit de Guusje Nederhorst Foundation.

Donderdag 18 oktober 2018 wordt een cheque van  € 4000, de opbrengst van de afgelopen wijnactie, uitgereikt aan stichting Het Vergeten Kind.

Ook komende periode houdt Lionsclub Westerbork weer een wijnactie, u kunt dan heerlijke wijnen kopen voor het goede doel. Kortom u drinkt een kwaliteitswijn en steunt daarmee goede doelen.

Leden van LC de Zuidelijke Baronie namen deel aan de Ventoux3 ten bate van hersentumoronderzoek.

Op 7 september 2018 fietsten en liepen leden van Lions Club de Zuidelijke Baronie en hun aanhang onder de teamnaam Bike4Brains mee met Ventoux3 voor sponsoring van onderzoek naar hersentumoren.

De reden om deel te nemen aan de Ventoux3 was dat zes jaar geleden één van onze leden werd geconfronteerd met een hersentumor.

Er was tot dat moment slechts € 2.000.000 per jaar beschikbaar voor onderzoek. Te weinig  om prachtige onderzoeken die op de plank liggen uit te voeren.

In de afgelopen zes edities hebben de leden van de Zuidelijke Baronie meer dan € 40.000 bij elkaar gefietst en gelopen voor dit doel.  Het hoogtepunt was de deelname van dit jaar, waarbij ruim € 10.000 werd opgehaald.

Ventoux3 is kleinschalig. Dit jaar waren er 184 enthousiaste deelnemers die in totaal
€ 258.449 bijeenbrachten (stand per 18 september 2018).

Deelnemers beklimmen 1, 2, 3 of misschien zelfs wel 4 keer de Mont Ventoux. Twee leden van ons team hebben de eerste klim hardlopend en de tweede klim fietsend gedaan.

De andere leden hebben de Ventoux een, twee of drie maal fietsend bedwongen.

Zin in een uitdaging? De volgende editie van Ventoux3 is op vrijdag 6 september 2019.

Je kunt je bij onze secretaris aanmelden, zodat we je van verdere informatie kunnen voorzien.

Lionsclub Leiderdorp Rhijnlandt viert 750e vergadering.

De club is in 2004 gecharterd, heeft 16 leden en is ontstaan uit Club 51 Leiden 2.  

De vergadering bestond uit een mooie mix van rituelen uit heden en verleden. Het archief was  voor de gelegenheid gelicht en alle nostalgia  waren uitgestald ter herinnering aan de rijke geschiedenis van de club die inmiddels in jaren 39 jaar bestaat.

De president hield een feestelijke, humorvolle speech en er werd er aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes teruggeblikt op vele jaren dienstverlening aan de gemeenschap, feesten, uitjes en vergaderingen.  Er werd een Lions-schild onthuld wat uiteindelijk aan de muur van de vergaderlocatie verankerd zal worden. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de clubleden aan het oplopen is, is er aan levendigheid geen gebrek en ligt er nog een bruisende toekomst voor deze vriendengroep in het verschiet.  De leden zullen daar samen met hun partners op het eiland Pampus verdere plannen over maken.

Jaarlijkse Concert Lionsclub Voorburg wederom succes

Afgelopen vrijdag 1 juni vond het 31e jaarconcert plaats van Lionsclub Voorburg. In een uitverkochte Oude Kerk in Voorburg genoten de aanwezigen van de virtuoze en humoristische close harmony formatie Frommermann. Traditiegetrouw werd de opbrengst van deze muzikale avond gedoneerd aan een goed doel; ditmaal de stichting Care4BrittleBones.

Het Lions Voorburg Jaarconcert is inmiddels een ware traditie en jaarlijks kijken vele, trouwe bezoekers uit naar dit concert. Lionsclub Voorburg heeft ervoor gekozen om ieder jaar musici van topniveau te contracteren. “Daarmee is een uitverkochte Oude Kerk ieder jaar gegarandeerd”, aldus Robert Hofenk, voorzitter van de Lionsconcertcommissie. Bekende namen als Jaap van Zweden, Thijs van Leer, Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Louis van Dijk, Miranda van Kralingen, Laura Fygi, Manuel González en diverse anderen traden in voorgaande jaren al op. Dit jaar was het de beurt aan het ‘Comedian Harmonist’ ensemble Frommermann. De ‘pakkenmannen’ zijn uniek in hun soort en zingen bekende, maar tijdloze muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau. Enthousiast publiek, daverend applaus, en staande ovaties waren de gewaardeerde, muzikale opbrengst voor het geraffineerde stemmenspel van de zeven mannen.

Maar de financiële opbrengst van deze voortreffelijke avond ging natuurlijk naar het goede doel: De Stichting Care4BrittleBones. In de pauze kon Rolf Rijkmans, president van Lionsclub Voorburg een cheque overhandigen van € 9.500 aan Dr. Dagmar Mekking, mede-oprichter en directeur van de stichting. Care4BrittleBones komt op voor mensen met de broze botten ziekte Osteogenesis Imperfecta (OI). Iedereen die zich inzet voor de stichting doet dit geheel belangeloos. Dagmar Mekking, zelf moeder van Sophie met de ziekte OI: “Met een lichaam zo breekbaar als glas zijn deze mensen uiterst kwetsbaar. Bij wijze van spreken kan een goede niesbui of een schrikreactie al zorgen voor een botbreuk. Niet alleen de ‘medische’ implicaties zijn groot, maar zeker ook de sociale en psychische consequenties. Je ziet dan ook vele patiënten in een sociaal isolement, vooral bij kinderen (wie wil er nu spelen met een kind dat niets kan of mag!)”. Op allerlei manieren is geprobeerd de ziekte te genezen. Medicamenten en vitaminen werden gebruikt, maar zonder succes. Ook nu is er nog geen behandeling die de broze botten ziekte OI kan genezen. “Maar telkens gaan de mensen met deze ziekte er weer tegenaan. Na iedere breuk knokken ze zich met een unbreakable spirit weer uit de ellende naar mogelijk herstel”, aldus Mekking in haar dankwoord.

Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek om deze ziekte beter te begrijpen en om medicijnen hiertegen te kunnen ontwikkelen. De bijdrage van Lionsclub Voorburg, de ruim 400 aanwezigen bij het concert en de vele adverteerders en sponsoren zal dan ook voor 100% worden besteed aan essentiële onderzoeken.

 

 Geslaagd Run Ride Row evenement.

Deelnemers sporten ruim € 11.000 bijeen voor TICOhuis

Zondag 22 april 2018 vond op en rond het sportcomplex van ATV Scorpio in Oosterhout (N-Br) de eerste aflevering van Run Ride Row plaats, georganiseerd door LC Oosterhout Alm & Donge, Branchclub Ter Aalst e.o. en de Stichting RRR. Dit evenement bestaat uit sportieve prestaties van hardlopen, mountainbiken en roeien. De organisatie was in handen van de Stichting Run Ride Row. De deelnemers lieten hun deelname sponsoren door vrienden, familie of bedrijven. Zo konden zij een fantastisch bedrag bijeenbrengen voor NSGK die het bedrag schenkt aan het TICOhuis in Oosterhout.

 

Bart Schellekens, voorzitter van de Stichting Run Ride Row, kijkt tevreden terug. "Het was de eerste keer dat we dit organiseerden", legt hij uit. "Dat betekent dat we alles moesten uitzoeken en regelen. De partijen met wie we dit zouden gaan organiseren, de routes, de vergunningen, EHBO, verkeersregelaars, vrijwilligers etc etc.". Schellekens is zeer tevreden met de samenwerking die alle partijen boden. "Zo waren we zeer welkom op het sportcomplex van Scorpio, vanwaaruit we het evenement organiseerden. Daarnaast waren we heel blij met de inbreng van MTB Oosterhout voor het onderdeel mountainbiken en Watertscouting Het Zuiderkruis voor het leveren van de roeiboten en het begeleiden van het roeien op het Wilhelminakanaal. Niet te vergeten is natuurlijk de inbreng van alle vrijwilligers, waarbij ik met name de bewoners van het TICOhuis zélf wil danken. Want zij waren er om broodjes te smeren, lunch uit te delen, assistentie bij de inschrijftafel en met hun begeleiders vormden ze ook een controlepost". Ruim 50 deelnemers leverden de sportieve prestatie van 10 km hardlopen, 30 km moutainbiken en 2 km roeien. Onder een prachtig voorjaarszonnetje en aangemoedigd door vrienden, familie en bewoners van het TICOhuis, die zelf ook een team van ouders en personeel leverden.

Volgend jaar de tweede editie? "We gaan evalueren", zegt Bart Schellekens. "De inzet van alle partijen en vrijwilligers was uitstekend, het aantal deelnemers was prima voor een eerste keer. De opbrengst was fantastisch, € 11.726 !! Daar heeft iedereen hard aan getrokken. En daar doen we het uiteindelijk voor. Ik ben er van overtuigd dat de opbrengst goed besteed gaat worden aan de voorzieningen in en rond het TICOhuis".

 


Lionscub Haarlemmermeer Host: DE-punten omgezet in 2712 pakken koffie voor de Voedselbank 

De Douwe Egberts puntenactie van deze winter is voor de Lionsclub Haarlemmermeer een absoluut record geworden. Veel mensen hebben massaal hun al dan niet verborgen of vergeten DE punten gedoneerd aan deze Lionsclub. Dat leverde een totaal van 1.323.854 punten op, dat door het bedrijf Douwe Egberts in pakken koffie werd omgezet. Douwe Egberts verraste ons om er geen halfponds pak maar pakken van 425 gram voor te leveren. Châpeau!! Daardoor kon de Voedselbank Haarlemmermeer vier pallets met maar liefst 2712 pakken koffie ophalen in Amsterdam.  
De zesde editie van deze puntenactie heeft alle voorgaande records weer  gebroken. Dit record is mede tot stand gekomen door de prachtige samenwerking van tal van inzamelpunten en met name door de Stichting “Maatvast”, die hun 28 Dorpshuizen openstelde voor inzameling. Maar ook de andere Dorpshuizen en de Voedselbank zelf deden weer enthousiast mee. De Lionsleden weten met dit resultaat waarvoor je druk bezig bent met knippen en tellen. Voor ons staat vast, dat als Douwe Egberts zijn actie weer voortzet, de Lions ook weer meedoen, want er zijn nog steeds punten in omloop die ergens verstopt zitten. Of er nog nieuwe records te breken zijn is de grote vraag. Maar dat zal afhangen of we die verstopte en vergeten punten ook kunnen traceren en dat de bezitters ze ter beschikking willen stellen voor dit goede doel. De mensen die een pakket van de Voedselbank Haarlemmermeer krijgen kunnen zo doende ook een groot pak Douwe Egberts koffie in hun doos vinden en wie wil dat nou niet!!!

Lionsclub Etten-Leur de Vryeheydt Etten maakt uitstapje mogelijk voor SOVAK cliënten

Vrijdag 9 maart is een prachtige dag, in vele opzichten. Het is mooi weer. Het is NL-Doet dag  en op het programma van SOVAK Etten-Leur staat een ‘uitje’ op het programma voor de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte cliënten. We gaan met de bus naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dat is bijzonder, want de eigen SOVAK begeleiders kunnen dat slechts aanbieden met behulp van extra  vrijwilligers en wat financiële ondersteuning. Een kolfje naar de hand dus voor Lionsclub Etten-Leur ‘De Vryeheydt Etten’. Hun inzet wordt dan ook bijzonder gewaardeerd. Wat onze ervaring bijzonder maakt is het contact met de cliënten. De een wil graag een hand en de ander niet. De een wil praten en de ander niet. Ze hebben allemaal zo hun eigenaardigheden, of beter hun eigen aardigheden! Het geeft een warm gevoel deze mensen met een beperking  te zien genieten van een dagje uit.

De rondgang langs de dieren weet bij allen een glimlach op het gezicht te toveren. En de lunch met broodjes en worstenbroodjes is mogelijk het hoogtepunt van deze dag.

Lion Huib van Lent merkt op de Lions wederom heel veel waardering hebben gekregen voor de SOVAK begeleiders, zowel de professionele krachten als de leerlingen. Zij zijn heel attent naar iedere cliënt, voelen precies aan wanneer een stukje ondersteuning nodig is, pakken de individuele signalen goed op. Een grapje doet soms wonderen. Kortom een geslaagd uitstapje waar ook wij Lionsleden van hebben genoten.

SOVAK zoekt nog vrijwilligers. Mensen die een rolstoelwandeling willen maken, of met een duofiets een ommetje willen maken. Iets voor u? Neem dan contact op via de mail: structuurgroep.el@sovak.nl

Lionsclub Lisse De Oude Duinen: Kom naar de bollen!

Het was een vreemde gewaarwording voor de Lions van LC Lisse, De Oude Duinen toen een vijftal blinde mannen, met de hand op de schouder van hun voorganger, de vergaderruimte binnentrad. Het waren vertegenwoordigers van de “Oogvereniging, regio Leiden en omstreken” die uitleg kwamen geven over hun vereniging en toe te lichten wat de Lions voor hen zou kunnen doen. De leden van de oogvereniging zijn blind of slechtziend en zetten zich in het hele Holland-Rijnlandgebied in voor onderling ledencontact (het zgn. ‘lotgenotencontact’), lokale belangenbehartiging en voorlichting (https://www.oogvereniging.nl/ledengroep/leiden/ ).

Wat ging er aan vooraf? De leden  van deze Lionsclub gaan medio april een ‘reuze mozaïek’ ‘steken’ . In het mozaïek wordt één van de bekendste werken van de vermaarde Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher gebruikt: Lucht en Water 1. Een voor Escher typerend en wereldberoemd werk dat wordt uitgebeeld in witte, diepblauwe en middenblauwe hyacinten. Zij  hopen met  deze activiteit door ‘sponsoring’ veel geld binnen te halen dat kan worden besteed aan tandems, al dan niet met een elektrische hulpmotor, voor de Oogvereniging. Daarmee kan deze groep slechtzienden of blinden er samen met een ‘buddy’ op uit om te genieten van de buitenlucht en aan sport of gewoon aan lichaamsbeweging te doen. Een dergelijke tamdem kost tussen de € 2.500 en € 3.500. Er is dus veel geld nodig.

De Lions hopen het ‘kunstwerk’ gereed te hebben op 12 april, één dag voor de feestelijke onthulling  op 13 april 2018 om 11:00 uur aan ’t Vierkant , Heereweg te Lisse. De leden van de ‘Oogvereniging’ zullen er ook aanwezig zijn om uitleg te geven over hun vereniging en hun samenwerking met de LC Lisse, De Oude Duinen.

 

Lionsclub Lisse De Oude Duinen knot wilgen in 'De Hanepoel'.

De Hanepoel is een natuurlijk water dat al honderden jaren bestaat en onderdeel is van de Kagerplassen. In het midden van de vorige eeuw was het een plas water met een kale dijk. In 1977 kocht Koos Kolijn een stukje dijk en ging er aan de slag. Hij plaatste golfslagbrekers van wilgentakken waardoor er een oever ontstond met riet, lisdodden en gele lissen. In het water achter de golfbrekers verschenen waterlelies en gele plomp. Op de dijk plantte hij verschillende soorten wilgen die op gezette tijden moeten worden geknot.

Koos kan dat niet alleen en vandaar dat hij de hulp inriep van Lionsclub Lisse De Oude Duinen. Al een aantal jaren trekken de leden van deze gemengde Lionsclub eropuit met zagen en snoeischaren, waaronder de beruchte ‘moordenaar’, om de wilgen van hun takken te ontdoen. Dankbaar, maar zwaar werk en in het vroege voorjaar bijt de winter en geselen sneeuw, hagel  en regen de polders. Het deert de Lions niet. De onderlinge kameraadschap, de gemaakte afspraken en de catering door clubsecretaris Maarten van der Putten en zijn Marianne houdt de leden aan de gang. Niets beter dan dit zware werk om de clubband te versterken. En als er iemand uitglijdt op de modder van de dijk, een natte voet haalt op de grens van water en land dan schieten handen toe om het slachtoffer te helpen en met een klop op de schouder wordt het werk voortgezet. Als het werk gedaan is verlaten de Lions de polder, met het materiaal op de schouder, bemodderd en deels natgeregend, op weg naar de camper van Maarten, waar Marianne soep deelt, roggebrood met spek en waar Maarten de kruik Jägermeister rond laat gaan. Koos bedankt de leden van de club, mannen en vrouwen. Geen dank Koos, volgend jaar staan we er weer, omdat we Lions zijn!

 

 

Lionsclub Heusden, € 1.250,00 voor woonkring Chapeau.

Toneelvereniging Ernst & Luim uit Haarsteeg brengt al 88 jaren amateurtoneel op een hoog niveau. Dit jaar werd op 15 november 2017 De Driestuiversopera van Bertolt Brecht met muziek van Kurt Weill opgevoerd. Op één van de acht uitvoeringsdagen organiseerde Lionsclub Heusden een Vip-avond. Die was bedoeld om geld in te zamelen voor woonkring Chapeau, een woonvoorziening voor mensen met psychische problemen. Het bracht € 1.250,-- op.

De Driestuiversopera is ondanks zijn titel geen opera in engere zin, maar een toneelstuk met 22 afzonderlijke zangnummers, die door toneelspelers gezongen kunnen worden. Het stuk speelt zich af in de penoze van de Londense wijk Soho, waar Macheath, alias Mackie Messer ofwel Mack the Knife, omgang heeft met Polly, de dochter van bedelaarskoning Peachum, en tegen diens zin met haar trouwt. Peachum probeert Macheath aan de galg te brengen. Macheath belandt in de gevangenis maar ontsnapt dankzij zijn relatie met Lucy, dochter van de politiechef. Peachum wordt woest en dreigt met een massale opkomst van bedelaars tijdens de kroning van de koningin. Brown wordt hier zo bang van dat hij Macheath alsnog laat oppakken.

Het was geweldig te zien met hoeveel enthousiasme het gezelschap het stuk vertolkte. Bovendien was de setting bepaald niet traditioneel met een zaal en een toneel. Het stuk werd tussen het uitzinnige publiek gespeeld.

De uitvoering vond dit jaar voor het laatst in café De Harmonie in Haarsteeg plaats. Omdat die helaas gaat sluiten, wordt voor komend jaar een andere locatie in Haarsteeg gezocht. Maar ongetwijfeld zal het in 2018 opnieuw veel spelplezier en gezelligheid geven. En een goed doel ondersteunen.

 

Weerter Wijnbeurs 2017, opbrengst € 9.000 voor Wensambulance Limburg

Huub Gubbels, voorzitter van Wensambulance Limburg, mocht een cheque van € 9.000,- in ontvangst nemen van Lionsclub Weert Graafschap Horne. Dat was de opbrengst van de in oktober succesvol verlopen Weerter Wijnbeurs. Dit goede doelen-event heeft inmiddels bijna € 85.000,- aan goede doelen geschonken.

“Hoewel wij financieel gezond zijn, komt deze gift zeer gelegen. De wensambulance is bezig met de aanschaf van een nieuw voertuig en daar is veel geld voor nodig. De opbrengst van de Weerter Wijnbeurs zorgt ervoor dat wij de wensen van mensen in hun laatste levensfase kunnen blijven realiseren”, aldus voorzitter Gubbels.

De Weerter Wijnbeurs werd voorheen georganiseerd door de Junior Kamer Weert. Lionsclub Weert Graafschap Horne heeft dit jaar het stokje overgenomen. In de sfeervolle ambiance van het Munttheater konden de bezoekers proeven van een selectie wijnen van zes regionale wijnleveranciers en diverse kaassoorten. In totaal werden bijna 2000 flessen verkocht. Door de diverse sponsorbijdragen, een drukbezochte theaterlunch op het podium van het Munttheater en doordat de wijnleveranciers de winkelmarge van de verkochte flessen hebben gedoneerd, komt het eindbedrag uit op € 9.000,-.

De Weerter Wijnbeurs is niet alleen een gezellig samenzijn waar bezoekers kunnen proeven aan lekkere wijnen en hapjes, het is tevens een uitgelezen manier om goede doelen te ondersteunen in de directe omgeving en een bijdrage te leveren aan de samenleving. De Weerter Wijnbeurs vindt altijd plaats op de 2e zondag van oktober.