De Vredesposterwedstrijd (Peace Poster Contest) is een wedstrijd voor kinderen van 11-13 jaar, ieder jaar wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International.

De gedachte is dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede.

Kinderen geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn gevoelens.

Wat zijn de spelregels van de Peace Poster Contest ?  ►►

Vredesposterwedstijd 2018 - 2019, 'Aardig zijn helpt'

Het thema 2018-2019 'Kindness Matters' heeft als Nederlandse titel: 'Aardig zijn helpt'.

In de Vredesweek 2018, 15-23 september, zijn kinderen op tientallen scholen, verdeeld over het hele land begonnen met maken van hun Vredespostertekening

In ieder Nederlands Lionsdistrict wordt begin november een winnaar aangewezen, daarna wordt uit de tekeningen van de zes districtswinnaars de landelijk winnaar gekozen.

De naam van de landelijk winnaar wordt op 24 november tijdens de Nationale Najaarsconventie te Arnhem bekendgemaakt.

De tekening van de landelijk winnaar wordt opgestuurd naar Oak Brook (USA) en dingt mee naar de mondiale prijs: Een bezoek aan het gebouw van de Verenigde Naties te New York.

Onderstaand de districtswinnaars

District 110AZ

Noa Fisher, 11 jaar

Sponsorclub: Lionsclub Alkemade.

DISTRICTSJURYRAPPORT:

1. Het beeld is sterk en duidelijk herkenbaar. De eerste klap is een daalder waard!
  2. Het is origineel: de toeschouwer wordt verrast en de clichés zijn vermeden
  3. De boodschap ‘aardig zijn helpt’ wordt goed overgebracht.

District 110AZ

Dagmar van der Zalm, 11 jaar, Gevers Deynootschool, Voorschoten

Sponsorclub: Lionsclub Voorschoten

DISTRICTSJURYRAPPORT: De oneindigheid van de steiger en de rij kinderen van diverse pluimage die hand in hand zitten, verbeelden het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ bijzonder goed. De verstilling van de ondergaande zon draagt bij aan de sfeer van deze poster. De rust en goede verhouding van de verschillende vlakken en het strak uitgevoerde tekenwerk ondersteunen de zeggingskracht van de tekening als poster. De keuze voor oneindigheid bij het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ getuigt van buitengewone originaliteit. De compositie is sterk door de contrasterende kleurvlakken en krachtige visuele elementen, goed gepositioneerd in de vlakverdeling. De verschillende gebruikte technieken - verf, viltstift, potlood, glitterstift - resulteren in een beeld van verrassend levendig water.

District 110BN

Seth Visser, 11 jaar, Katholieke Jenaplanschool “De Phoenix”, Zwolle

Sponsorclub: Lionsclub Zwolle Hanzestad

DISTRICTSJURYRAPPORT: Op deze poster zien we (onderaan) een mooie wereld(bol) met daarop allerlei bewoners die vrolijk zijn, die zich verbonden voelen/zijn met elkaar (ze kijken naar elkaar) en die elkaar ook de ruimte geven.

Door dit gegeven zal de gehele wereld op een plezierige manier met elkaar verbonden zijn, zal de gehele wereld er vrolijk, fleurig en kleurrijk uit (blijven) zien. Deze boodschap wordt doorgegeven door de vredesduif naar alle landen, werelddelen, naar iedereen waar ook ter wereld. …… Dit onder toezicht van de lachende zon. …..

District 110BZ

Meijke Jacobs, 11 jaar, school De Leer, Hengelo Gld

Sponsorclub: Lionsclub Bronckhorst.

DISTRICTSJURYRAPPORT: De wereld wordt op handen gedragen en krijgt vleugels waardoor zij uitstijgt boven het grauwe bestaan.

Gemengde techniek, aquarel en viltstift goed toegepast. Dubbele belijning van de witte vredesduif geeft licht.

De regenboog draagt de zorgverlener, die door zijn zwarte kleur de zeggingskracht krijgt van een pictogram. Zachtheid van de aarde, blauw voor water, groen voor land is niet geografisch gebonden --> vrij.

Duidelijkheid en symboliek zijn absoluut. Het dragen van de wereld door verschillende huidskleuren en allerlei vlaggen, ook regionaal en zelfs Armeense vlag. De zorgverlener is al helemaal omhoog geklommen! Opmerkelijk is het gebruik van planeten. De volle maan en meest herkenbare planeet Saturnus geeft dit aan.

District 110CO

Harley de Wit, Airborneschool, Renkum.

DISTRICTSJURYRAPPORT: Het is een sterke, en tevens ook een eenvoudige compositie door het - op een simpele wijze - bij elkaar plaatsen van ‘aardige’ momenten: elkaar een hand geven, paraplu ophouden voor een ander, een cadeautje geven en meer van deze goed voorstelbare momenten. De kleurvlakken werken hierbij positief op elkaar in. De poster is snel en goed leesbaar. Door de nog naïeve manier van tekenen en inkleuren, sluit dit werkstuk nauw aan bij wat leerlingen uit groep 8 begrijpelijk kunnen uitbeelden.

Districtscommissarissen

dianguid@zonnet.nl

Districtscommissaris 110CO

Niel Heitling

Lionsclub Son en Breugel e.o.

d.b.p.heitling@ziggo.nl​

Districtscommissaris 110CW

Maria van Beers

Lionsclub Rotterdam Zuid

06-12 23 52 21

mvbeers916@gmail.com

Portefeuillehouder gouverneursraad 2018-2019

Rob Viveen, districtsgouverneur 110BZ

Lionsclub Deventer

dg110bz@lions.nl

Onderstaand  door Lions Clubs International verspreide filmpjes.

Volgorde: