De Vredesposterwedstrijd (Peace Poster Contest) is een wedstrijd voor kinderen van 11-13 jaar, en wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International.

De gedachte is, dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede.

Kinderen geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn gevoelens.

Wat zijn de spelregels van de Peace Poster Contest ?  ►►

Vredesposterwedstijd 2018 - 2019, 'Aardig zijn helpt'

Het thema 2018-2019 'Kindness Matters' krijgt als Nederlandse titel: 'Aardig zijn Helpt'.

Alle Lionsclubs kunnen contacten leggen met scholen om mee te doen.
Succes met dit mooie project.

Vredesposterwedstijd 2017 - 2018, 'Vrede heeft de toekomst'

In totaal werden 5930 tekeningen ingestuurd.

De landelijk winnaar werd op 3 maart 2018 tijdens de Lions VN-dag in Den Haag bekendgemaakt ►.

Het was Puk Kempenaar uit Zwammerdam, winnaar van Lionsdistrict 110AZ.

Districtswinnaars: District 110 AN

MADELIEF DE BOER, 11 jaar, Bosschool te Bergen (NH), sponsorclub Lionsclub Bergen Egmond Schoorl

DISTRICTSJURYRAPPORT:

De wereldbevolking in de vorm van vele handen in verschillende kleuren/ rassen. Handen die een vredes- en liefdesteken vormen, die reiken naar de vredesduif, hem loslaten en de wereld in sturen. De kleuren van de vlaggen en de donkere omlijsting maken het tot een goede compositie, geschikt voor een poster. Bij de keuze van de winnaar speelde ook het sterke poster-element: een krachtig en helder beeld.

District 110 AZ

PUK KEMPENAAR, 11 jaar, Basisschool Oranje Nassau te Zwammerdam, sponsorclubs Lionsclubs Alphen Rhijnhart en Alphen aan den Rijn

DISTRICTSJURYRAPPORT:

De jury is het eens met de maker dat muziek blijdschap kan geven waardoor je meer kans hebt op vrede. De zwarte achtergrond geeft veel diepte aan de poster. In de wereldbol zie je dat er oorlog is en dat de duif de muziek omzet in vrede zodat er steeds meer vrede op de wereld komt.

District 110 BN

IMKE BAKKER, 11 jaar, Schildwolde, Eemsdeltacollege te Siddeburen, sponsorclub Lionsclub Skiramere Slochteren

DISTRICTSJURYRAPPORT:

De toekomst is uitgebeeld door een raket die door een donkere ruimte vliegt, een ruimte vol met - de bij ons nu bekende - hemellichamen, op verschillende manieren en herkenbaar weergegeven. Eén hemellichaam is vredig gekleurd: de aarde, deze heeft lichte kleuren en de (juiste vormen van de) werelddelen zijn vol met vredestekens. Deze aarde is in het midden van de poster getekend en heeft zo alle aandacht

District 110 BZ

MUHAMMED SOLAK, 11jaar, Doetinchem, Basisschool  St. Jozefschool te Zieuwent, sponsorclub Lionsclub Doetinchem

DISTRICTSJURYRAPPORT:

De compositie is krachtig en met eigenheid. Wat de techniek betreft is sprake van een sterk kleurgebruik. Door de uitvoering als poster vraagt het om versterking van de grafische omlijning. De zeggingskracht van de poster wordt tot uitdrukking gebracht door vloeiende lijnen en het gebruik van monumentale en geometrische vormen. De beeldtaal is sterk en overtuigend en tegelijkertijd ook kwetsbaar en liefdevol.

District 110 CO

FLOOR ENGELS, 11 jaar, Basisschool Kameleon te Grubbenvorst, sponsorclub Lionsclub Venlo

DISTRICTSJURYRAPPORT:

De witte vredesduif die als het ware de grauwsluier van de wereldbol wegtrekt om plaats te maken voor een wereld in kleur, zag de jury als een sterke symboliek in een contrasterende compositie weergegeven. Een begrijpelijke beeldspraak, die met fantasie en kleurrijk was getekend.

Districtscommissarissen

dianguid@zonnet.nl

Districtscommissaris 110CO

Niel Heitling

Lionsclub Son en Breugel e.o.

d.b.p.heitling@ziggo.nl​

Districtscommissaris 110CW

Maria van Beers

Lionsclub Rotterdam Zuid

06-12 23 52 21

mvbeers916@gmail.com

Portefeuillehouder gouverneursraad 2017-2018

Districtsgouverneur 110 AZ

Dick Diekhuis

Lionsclub Den Haag Scheveningen

06-23 03 52 25

dg110az@lions.nl

Onderstaand  door Lions Clubs International verspreide filmpjes.

Volgorde: