Nationale Conventie voorjaar 2018

Op zaterdag 26 mei vindt de Nationale Conventie plaats in conferentiecentrum De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Graag nodigen de Gouverneursraad MD110 en de voorbereidingscommissie Nationale Conventie voorjaar 2018 alle Lions met hun partner uit voor deze conventie. Deze dag is mede georganiseerd door Lionsclub De Meierij Den Dungen in samenwerking met het district 110CO. Rondom het vergaderdeel is veel gelegenheid voor kennismaking en verbinden. Hieronder leest u wat het programma is en indien u zich direct wilt aanmelden:

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Conventie en partnerprogramma

De ochtend begint met ontvangst van de leden en hun partners vanaf 9.00 tot 10.00 uur bij De Ruwenberg.
Om 10.00 uur beginnen we met de algemene ledenvergadering. U vindt de agenda en de vergaderstukken op archief.lions.nl (inloggen OwnCloud) en de app LionsNL (Archive) onder ‘Landelijk MD 110’ en dan ‘Nationale Conventie 26 mei 2018’.
U vindt daarin ook de officiële stemprocedure. Tijdens deze vergadering treedt de winnaar van de Nationale Selectie van Lions European Music Competition (LEMC Thomas Kuti) Dwarsfluit op.
Parallel aan de vergadering is er voor de partners een bijzondere schilderworkshop, die gegeven wordt door Maria Kemps. Deze workshop is gratis.

Vijf gevarieerde middagactiviteiten

Na de ochtend is het tijd voor de lunch, bestaande uit luxe broodjes en een saladebuffet. En dan is het tijd om u onder te dompelen in de Meierij. De leden van Lionsclub De Meierij Den Dungen hebben vijf bijzondere opties voor u. Het is de bedoeling dat u bij aanmelding een keuze maakt uit een van deze activiteiten.

1. Bezoek Classic Park automuseum
    Via een landelijke bosrijke route door de natuur van Sint-Michielsgestel, rijdt u op polderweggetjes naar het Automuseum Classic Park in Boxtel. Classic Park is een waar Mekka voor de autoliefhebber. De collectie wisselt en varieert van modern sportauto’s en exclusieve auto’s tot veteran cars, vintage cars, pre-war cars, post-war cars en oldtimers. www.classicpark.nl
  2. Samen schapen drijven
    Schapendrijven met Border Collies is een typisch staaltje teamwork. Tijdens de workshop wordt de teamspirit tussen de deelnemers onderling op de proef gesteld. De workshop is zeer geschikt als (educatief) onderdeel van een training. Verbazing, plezier en een serieuze noot in de vorm van communicatie en teambuilding staan bij deze workshop voorop.
  3. Bezoek het Gilde en ervaar het koningsschieten en vendelzwaaien
    Loop mee naar het Gilde Sint-Athonius en Sint-Barbara in Sint-Michielsgestel. Dit gilde is van oorsprong een schuttersgilde en dateert uit 1612. Schuttersgilden zorgden in vroeger tijden voor de veiligheid van het dorp en de inwoners, een rol die tegenwoordig door de politie gebeurt. Ervaar de kunst van het koningsschieten en het vaandelzwaaien. Een typisch Brabantse traditie. www.gildegestel.nl.
  4. Prikkel de zintuigen in het Wijnlabyrint
    Zien, ruiken, proeven en ervaren. Daar gaat het om op deze prachtige wijnboerderij in Schijndel. Van de eigen druiven en vruchten maakt de eigenaar smaakvolle Brabantse wijnen. U krijgt te zien hoe planten groeien en bloeien en natuurlijk mag u ook proeven. De wijngaard, met zo´n 1000 stokken, is uitgezet in de vorm van het labyrint van Chartres. Prikkel de zintuigen en geniet van de smaakvolle Brabantse wijnen. www.wineryandherbs.nl
  5. Vaar met de fluisterbood over de Dommel
    Tijdens deze relaxte tocht over de rivier de Dommel met de fluisterboot wordt u geïnformeerd over het wel en wee van het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629. We leggen aan bij Kasteel Maurick  in Vught en worden met vervoer teruggebracht naar De Ruwenberg. www.kasteel-maurick.nl
We sluiten de middag af met een receptie die u wordt aangeboden door De Ruwenberg en de gemeente Sint-Michielsgestel.
Daarna volgt het diner in de vorm van food stations, inclusief kleinschalig amusement. Een mooi moment om verder kennis te maken met andere Lions.

Aanmelden

Graag horen we van u vóór 10 mei of u aanwezig bent op deze Nationale Conventie. Ook als u alleen naar de ledenvergadering komt, moet u zich aanmelden in verband met de stembiljetten voor de clubs. U kunt zich voor de verschillende onderdelen van deze dag opgeven via deze link.
De kosten voor de lunch, het middagprogramma en het avonddiner vindt u in de aanmeldmodule. Het ochtendprogramma is uiteraard geheel gratis.

Overnachten

Voor de liefhebbers zijn er aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden (hotel, B&B, camping). U moet deze zelf rechtstreeks boeken. Dan kunt u op zondag lekker uitslapen of een bezoek brengen aan de provinciehoofdstad ’s-Hertogenbosch.
De Ruwenberg heeft speciaal voor de conventiedeelnemers een aanbod. Zowel voor vrijdagavond als zaterdagavond kunt u een Comfortkamer boeken voor 50 euro per nacht, exclusief ontbijt en toeristenbelasting. Ga hiervoor naar www.ruwenberg.nl en vul bij Code in: Lions2018. Voor speciale wensen, kunt u naar de Ruwenberg bellen (073-55 888 88).
Wij zien uit naar een inspirerende conventie en hopen op heel veel deelnemers!