Nationale LEO- & Lionsclubactie voor Prinses Máxima Centrum

LEO- & Lionsclubs Nederland zetten zich met een grotenationale actie tot 1 juli 2021 in voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. In het bijzonder voor topkwaliteit ouder-kind-kamers. Iedereen kent in zijn omgeving wel een kind met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen kanker.  Van de kinderen met deze ziekte overlijdt nog steeds één op de vier. Kinderen met kanker hebben onze hulp nodig!

Ouder-kind-kamers
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht is het doel van onze actie. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie voor Nederlandse patiëntjes op één plek geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen. En minder nadelige effecten op latere leeftijd voor de kinderen die genezen zijn.

Concreet gaan we geld bijeenbrengen voor het optimaal inrichten van ouder-kind-kamers. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind blijven, wat met name bijdraagt aan de emotionele stabiliteit van het kind. De ouders hebben een eigen kamer met badkamer en toilet aangrenzend aan de kamer van hun kind. Ook is er een balkon waardoor ze even buiten kunnen.

De kamers zijn al klaar, maar behalve een bed en zitgelegenheid zijn ze nog kaal en niet geoptimaliseerd. Met onze landelijke actie willen we zorgen voor goede ict-voorzieningen op de kamers van de kinderen, voldoende bergruimte en een televisie in de aangrenzende kamers van de ouders. Deze wensen voor de inrichting en voorzieningen worden niet door de zorgverzekeraars betaald en wij nemen dat als Lions en LEO’s voor onze rekening.

Doe mee met je club
Als alle LEO- & Lionsclubs in Nederland meedoen aan deze nationale actie, kunnen we dit prachtige doel realiseren. Zet je dus ook in voor kinderen met kanker en doe mee met een eigen lokale actie van je club. Bijvoorbeeld op zaterdag 18 april 2020 tijdens de landelijke Lions Actiedag ►.

Voor clubs die zich alleen inzetten voor lokale doelen: Het Prinses Máxima Centrum is de enige plek in Nederland waar kinderen met kanker worden behandeld en omdat iedereen wel een kind kent met kanker is het voor iedere club dus ook een lokaal doel.

Aanmelden
Clubs die meedoen, kunnen dit opgeven bij Ton van der Laak, coördinator Landelijk Actieteam, nationaleactie@lions.nl, 06-53311093.

Doneren
Alle donaties kunnen worden gestort op: Lions Hulpfonds, bankrekening: NL31 ABNA 0413 880 184, o.v.v. Nationale actie 2020/2021.