Sterke steden bepalen de toekomst

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseren de Lionsclubs in Den Haag weer de Lions VN-dag. De sterkte van steden, groot en klein, is dan het onderwerp van de inleidingen en de discussies. Steden zijn wereldwijd de belangrijkste centra van economische activiteit, maar tegelijkertijd vindt er ook een concentratie van problemen plaats. Een van de duurzaamheidsdoelen van de VN luidt dan ook: ‘Make cities and human settlements inclusive, safe, resilient and sustainable.’ Een organisatie  die zich daar voor inzet is het Global Parliament of Mayors, waarvan het secretariaat in Den Haag is gevestigd. De bestuurskracht van onze steden zal  bepalend zijn voor onze toekomst.

Na de inleidingen zullen we weer in discussiegroepen thema-onderdelen bespreken, die daarna plenair zullen worden samengevat en becommentarieerd door het panel. Naast algemeen inzicht in de rol van de steden zal het symposium ook inspiratie kunnen geven om in de eigen lokale situatie aan de slag te gaan.

Symposium over de rol van de steden

Datum: zaterdag 3 maart 2018

Tijd: 13:30 – 17:30 uur

Plaats: Campus Den Haag Wijnhaven van de Universiteit Leiden, Turfmarkt 99 te Den Haag

Details van het programma volgen later.

Hier vindt u het aanmeldformulier ►

Foto-album Lions VN-dag 2017 ►

Foto-album Lions VN-dag 2012 ►